Programi za decu

PRIPREMNI PREDŠKOLSKI PROGRAM

PRIPREMNI PREDŠKOLSKI PROGRAM

MONTESORI TRENING

Trening se realizuje jednom nedeljno u trajanju od 105 minuta. Namenjen je  deci koja se spremaju za polazak u školu i koja do tada nisu pohađala montesori programe. Po teoriji Montesori pedagogije deca od šeste godine već spadaju u školski uzrast, oni bi trebalo lagano da ulaze u takozvanu stabilnu fazu razvoja. Obzirom da su mnoge faze posebne osetljivosti prošle, da je rad otežan i da se razvijanja apstraktno mišljenje, program je koncipiran tako da podstakne razvoj apstraktnog mišljenja i ubrzano nadoknadi propušteno.

Ciljevi programa  podrazumevaju:

-         - Opismenjavanje Dece

-         - Samostalno čitanje

-          -Savladavanje osnovnih matematičkih operacija

-          -Upoznavanje sa svim zakonitostima prirode od kosmosa do čoveka

Prvi deo programa bavi se opismenjavanjem, dok se drugi deo bavi  razvijanjem apstraktnog mišljenja uz pomoć kosmičkog obrazovanja. U drugom delu programa deca primenjuju tehniku pisanja i čitanja, kao I matematičkih operacija na konkretnim primerima kosmičkih zakonaiI odnosa.

-Ciljevi programa se postižu:

-          -Vežbama iz oblasti jezika

-          -Vežbama iz oblasti matematike

-          -Velikim pričama i zadacima kosmičkog vaspitanja 0 obrazovanja

Zadaci koji su vezani za osamostaljivanje deteta podignuti su na viši nivo, kako bi dete po polasku u školu bilo sposobno samostalno da funkcioniše kod kuće, još bitnje u školi. 

Montesori pedagozi:

Marina Ilinčić

Montesori pedagog

Jasmina Škunca-Sabljar

Montesori pedagog

Montesori Centar je mesto gde se sprovodi program koji naglašava značaj i vezu između svih živih bića,kao i potrebu da svaka osoba pronađe svoju ulogu,smisao i cilj postojanja u životu.